De meeste bandjes worden gevormd door een groepje vrienden of vriendinnen dat al op jonge leeftijd begonnen is met samen muziek maken. In een schuur o

De meeste bandjes worden gevormd door een groepje vrienden of vriendinnen dat al op jonge leeftijd begonnen is met samen muziek maken. In een schuur of garage wordt driftig gerepeteerd in de hoop op een dag door te breken op de hitlijsten. Enkele bands zijn op deze manier beroemd geworden, maar vaker gebeurd het dat de bandleden andere banen vinden en er weinig tijd overblijft voor de band.

Het is natuurlijk een fantastische droom om op een podium te staan en toegejuicht te worden door een overvolle zaal met fans. Maar er zijn nog andere mogelijkheden om met een band lekker muziek te maken.

Coverbands

Er is veel vraag naar coverbands bij bruiloften en feesten. Op deze gelegenheden bestaat altijd de kans om ontdekt te worden door iemand met invloed binnen de muziekwereld. Daarnaast worden er speciale festivals voor coverbands en amateurbands georganiseerd met veelal een competitieaspect.

Het voordeel van een coverband is dat je geen eigen muziek hoeft te maken. In het bedenken en componeren van muziek gaat ontzettend veel tijd zitten en dan is het nog maar afwachten of het nummer aanslaat. Met covers van bestaande muziek is het publiek vrij eenvoudig kunt meetrekken door hele bekende hits te spelen. Wanneer er muziek gespeeld wordt die iedereen kent, zal er naar alle waarschijnlijkheid veel gedanst en meegezongen worden.

Ook met een coverband is behoorlijk wat geld te verdienen. Goede coverbands worden namelijk veel gevraagd en zullen ook bij bijvoorbeeld dorpsfeesten of cafés geboekt worden. Het inhuren van een beroemde band is erg duur en dan is een coverband een heel goed alternatief.

Iedere regio heeft coverbands die binnen dat gebied een reputatie op kunnen bouwen.

Meestal kiest een coverband wel voor een bepaald genre muziek dat hen het beste past. Ook het publiek wil graag weten welke soort muziek er verwacht kan worden bij een evenement.