Het is heus niet zo dat alle muzikanten de aspiratie hebben om beroemd te worden en volle stadions te trekken. Er zijn vele muzikanten die voor zichzelf of voor naasten muziek maken in wat intiemere sferen. Dit stelt je als muzikant in staat om meer in contact te komen met je fans. Een ideale manier hiervoor, is het organiseren van een huiskamerconcert.

Wat is een huiskamerconcert?

De benaming zegt al voldoende; een huiskamerconcert is een concert dat je geeft in de intieme ruimte van een woonkamer. Dit kan je eigen woonkamer zijn, maar nog leuker is het om bij de mensen thuis te komen. Zo kun je jezelf aanbieden om een huiskamerconcert te geven voor een verjaardag, een huwelijksjubileum of een andere gelegenheid.

Heb je al voldoende fans? Dan kan een fan meerdere gelijkgestemde muziekliefhebbers uitnodigen voor een huiskamerconcert. Er zijn doorgaans maar weinig mensen aanwezig en er wordt ook voor eten en drinken gezorgd. Een huiskamerconcert kan als solo artiest, maar ook als band en er kunnen zelfs meerdere artiesten optreden tijdens een huiskamerconcert.

Bereid je goed voor

Ga je als artiest naar een huiskamerconcert? Dit kan spannender zijn dan een concert geven voor een groot publiek. Immers, iedereen luistert aandachtig naar je op een korte afstand. Bereid je daarom goed voor. Vooral je stem als je zingt en je instrumenten voor het akoestische gedeelte. Ieder foutje wordt opgemerkt, al zijn huiskamerconcerten wel relaxer. Je mag heus wel eens een foutje maken, dat hoort bij de intieme sfeer.

Kom uiteraard niet te laat aan en zorg dat je je goed vervoerd. Vooral als je instrumenten mee moet nemen, dan kan het geen kwaad om een bedrijfsbus aan te schaffen en hiermee naar https://www.worksystem.nl/ te gaan. Bij https://www.worksystem.nl/ is men gespecialiseerd in bedrijfswageninrichting. Zo kan je bedrijfsbus aangepast worden, zodat jij en je eventuele mede bandleden voldoende plaats hebben en ook jullie muziekinstrumenten kwijt kunnen. Laat https://www.worksystem.nl/ bijvoorbeeld de laadruimte vergroten met een dubbele laadvloer of een mooie laadruimtebekleding aanbrengen.

Heb je een muziekinstallatie nodig?

Bij een huiskamerconcert draait het natuurlijk om de muziek, maar zeker ook om de intieme sfeer. Mede doordat je een concert in een huiskamer geeft, is het helemaal niet nodig om een muziekinstallatie mee te brengen. Het gebruik van een muziekinstallatie maakt het minder sfeervol en het is voor de luisteraars minder prettig om naar harde muziek in een kleine ruimte te luisteren. Houd het daarom intiem en zing live zonder versterkers.

Kleed de avond leuk aan

Natuurlijk komen de gasten van je huiskamerconcert voor je muziek, maar bereid ook een praatje voor. Zo heeft de avond start en een einde. Als je verbaal niet zo goed of verlegen bent, probeer dan iemand te regelen die de avond een beetje presenteert.